Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Foto: Fia

WILMA ANBEFALER "HARPA"

Wilma har lest ferdig boka som vant årets Bokslukerpris, nemlig Harpa

Når Agnes skal tilbringe høstferien sin i den lille bygda Elverdal ser hun for seg at det kommer til å bli en kjedelig uke. Fetteren Sindre er mest opptatt av å henge med kameraten sin Ben, og nabojenta Rakel har nok av ting som foregår fra før av. Men så gjør de fire ungdommene en uhyggelig oppdagelse som forandrer alt. I Elverdal er det noe mørkt og uhyggelig som skjuler seg i skogen, noe de ikke forstår. Så forsvinner en av dem.

Wilma anbefaler andre å lese boka. Hun likte spesielt godt at det stadig var nye spenningstopper. Boka anbefales for lesere fra 11 år og oppover.

17

17.MAI UTSTILLING PÅ BIBLIOTEKET

17.mai nærmer seg, og en liten utstilling på biblioteket vårt står klar. Her finner du bøker om Norge, Norges konger, Grunnloven fra 1814 og bøker fra 2. verdenskrig. 

Nikoline

NY BOK OM NIKOLINE (BOK 3 I SERIEN)

Ny bok om Nikoline - perfekt for fans av Nordlys! Nikoline studerer kryptozoologi hos Arthur Balzar på øya Vorn. Klassekameraten Adrian har forhekset mange av vennene hennes, og nå har han forsvunnet. Nikoline og Vilma er på jakt etter svar, men finner istedet et magisk fabeldyr i innsjøen. Men hvorfor er det bare Nikoline som kan se dyret? Bli med Nikoline inn i en verden av utrolige skapninger, spennende opplevelser, vennskap og magi! 

Sommerles

SOMMERLES 2021

Nå er det bare 1 måned til Sommerles 2021 starter!

Brillebjørn

BRILLEBJØRN

Brillebjørn, også kjent fra NRK Super, byr på sjarmerende barnebøker for de aller yngste. Nå finner du den nyeste boka på skolebiblioteket. Kom innom:)


images

KAMPSPORT

Hva er kampsport? Hva er forskjellen på taekwondo og judo? Er man nødt til å slåss eller være sterk for å drive med kampsport? Er du nysgjerrig på kampsport, er dette boka for deg!

last ned

VILLE GREIER om dyr og natur og sånt

I denne boka samles flere helsides tegneserier om dyr og natur. I tillegg finnes faktastoff og myldreoppslag. Teksten og illustrasjonene er humoristiske og forklarer og forenkler et ellers vanskelig stoff. Her kan man lære mye!

DSC_0413

TROLLRIKET OG CLUE SOM TEGNESERIE

ENDELIG!! Nå er Trollriket på biblioteket. Denne har mange av dere ventet på lenge. Det samme gjelder CLUE-serien som nå kan leses som tegneserie. Kom innom for å låne:)

DSC_0402

VI SKRIVER DIKT MED INSPIRASJON FRA FARGELAPPER

I dag har 5a brukt fargelapper fra fargehandelen som inspirajon til diktskriving. Elevene har blitt kjent med nye spennende ord, samtidig som vi har snakket om bevissthet rundt ordvalg og ordvalgets virkning på stemningen i diktet. Det ble i løpet av kort tid skrevet mange fine dikt som nå er hengt opp rundt omkring på skolen.

DSC_0392

DEN INTERNASJONALE POESIDAGEN

21. mars er det den internasjonale poesidagen. Ved skolen vår forsøker vi, i forbindelse med denne dagen, å inspirere til å lese og skape egne dikt. 

Clue

CLUE-BØKENE SOM TEGNESERIE

Neste uke (11.mars) kommer Jørn Lier Horst sine CLUE-bøker som tegneserie. CLUE er engelsk og betyr ledetråd eller spor for å løse en gåte. Kanskje husker dere at CLUE er satt sammen av forbokstavene til hovedpersonene i serien, nemlig Cecilia, Leo, Une og hunden Egon. Dette blir kjempespennende!!

Hylle 1

NYE HYLLER

Vi er heldige som har så mange dyktige elever ved Furulunden skole. Denne gang er det Håvard og Noah fra 7a som har laget fine bokhyller til biblioteket. Her kan vi stille ut bøker som kan friste til lesing.

Bildet er hentet fra www.boktips.no

KLASSEKONKURRANSE FOR FURULUNDEN PLUSS OG 1.- 4. TRINN

Hvem er denne karen? Skriv svaret + klassen din på en lapp, og legg i konkurransekassa på biblioteket (innen 18.mars). Klassen som trekkes ut vinner noe dere kan kose dere med i en høytlesingstund.

Bokanbefaling 2

PRESENTASJON AV NYE BØKER

I dag har noen av elevene ved skolen fått en presentasjon av nyinnkjøpte bøker til biblioteket. Det førte til ventelister på flere av bøkene. Du finner både faglitteratur og skjønnlitteratur. Kom gjerne innom for å se!

Bibliotekassistenten anbefaler!

NUDISTENE

Ny bok på biblioteket som anbefales av Madelene. Dette er en fantastisk morsom bok som setter ting på spissen.

Kommer du ny i en klasse, skal du være sjenert i minst en uke. Det vet alle, unntatt Tjodleik. Han tror han kan være venn med alle, ikke minst Rose og Sina, de som er Team Rosin, selve drømmeteamet på skolen. Når alle mobiltelefonene på skolen blir stjålet under en brannøvelse, vil Tjodleik ha med seg de to jentene på å oppklare tyveriet. Men en slik fyr som bor i et drivhus og tror det er greit at folk går rundt  uten klær, har ikke mye peiling....

Dragon ball

DRAGONBALL

Endelig!!!! Nå er Dragonball-serien på plass i skolebiblioteket (japansk manga). I japanske tegneserier leser man rutene fra høyre mot venstre

Animorphs

ANIMORPHS

Invasjonen er den første boka i denne nye tegneserien. Den er spennende, og lett å lese. Animorphs passer perfekt for deg som liker spenning og kule tegninger. Boka passer for både gamere, ferske lesere og erfarne lesere. Kom innom biblioteket:)

Grevlingdager

GREVLINGDAGER

En fulltreffer av en bildebok laget av Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus. Denne gang handler det om å ikke ville på skolen. Det kan være både kjedelig og skummelt, og kanskje forsøker man å grave seg ned som en grevling for å unngå ubehaget. Boka anskueliggjør mulige veier ut av situasjonen konkret og utførlig. Grevlingdager er perfekt til høytlesing og til samtale rundt temaet skolevegring.

l-jeg_er_leona

JEG ER LEONA

Ny bok på biblioteket!! Dette er en frittstående oppfølger til "Vi skulle vært løver". Leona er født i feil kropp. Hun blir forelsket i Emil, som bestevenninnen Malin også er forelsket i. Hva skal hun gjøre? Og hvem er det som sender ekle bilder og meldinger til Leona?
Boka anbefales!!!

Verdens-beste-Liverpool-9788272017018

Liverpool

Fotballaget Liverpool har vært en formidabel del av den engelske fotballen helt siden 70-tallet. I denne boka får du møte stjernespillerne og treneren Klopp og lære om deres hjemmebane Anfield og supporterne til laget. Det fortelles også om historien til havnebyen Liverpool og hvordan den kan knyttes til fotballaget. Historien i boka følger laget fra seieren i Champions League og gjennom en uforglemmelig sesong på jakt etter seriegullet. Sakprosa.

l-terry_1

(GUTTA I TREHUSETs) TERRYS bok om absolutt alt (nesten da)

Kommer!! 
Verdens morsomste faktabok for unge lesere! Boken presenterer interessante fakta som forklares med morsomme tegninger. Tegningene er laget av Terry Denton fra bøkene om Gutta i trehuset. Humor og fakta er en kombinasjon som gir både leseglede og læreglede! En veldig morsom barnebok til den nysgjerrige og vitebegjærlige.